Hopp til innholdet

Typografi

Gordita er OBOS sin profilfont og skal brukes i alle flater.

Gordita

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTWXYZÅØÆ
abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåøæ
1234567890

Gordita

Gordita er en vennlig, tilnærmelig og geometrisk sans-serif som både reflekterer de runde formene i logosymbolet og verdiene til OBOS. Fonten har mange vekter og fungerer godt i både overskrifter og brødtekst. Vektene vi bruker er regular, medium og bold.

Tilgjengelige vekter

Gordita Bold
Gordita Medium
Gordita Regular

Gordita Medium Italic
Gordita Bold Italic
Gordita Regular Italic

Unngå bruk av disse vektene

Gordita Black
Gordita Light
Gordita Black Italic
Gordita Light Italic

Lisenser

Gordita lisensieres fra skriftforlaget The Designers Foundry. OBOS har lisenser for 10 maskiner, 1 domene (obos.no og subdomener) og våre apper. Vi bruker snittene medium og regular (samt bold på nett). Har du spørsmål kan du kontakte Marlen

Er du et eksternt byrå som skal lage noe for OBOS, skal man kjøpe egen lisens for dette. Fonten kan kjøpes her


Arial som alternativ

Arial brukes som før på Word, Powerpoint og andre elementer hvor kommunikasjon ikke er ment for offentligheten.

Teksteksempler med grønn linje under
Linjen brukt på nett på tekst i forskjellige størrelser. Legg merke til at tekniske begrensninger på nett gjør at den minste størrelsen på nett avviker i plassering og beskjæring.

Den grønne linjen

Den grønne linjen blir brukt i titler i dokumenter og som lenker i digitale flater. Linjen er en distinkt del av uttrykket.

Lengden på linjen bestemmes av ordets lengde, vi understreker ikke unødvendig tomrom. Linjens vekt bestemmes ut ifra vekten på skriften, den bør oppleves som ca 80% av tykkelsen i en bindestrek. Linjens bunn skal tangere bokstavenes underlinje, altså nedre kant av f.eks bokstaven “g”. Hvis teknisk mulig, bør også linjen beskjæres av bokstavenes underlengde, slik at det blir en margin mellom linjen og undersiden av bokstavene g,j,y,p og q.